Riblji fileti u pivskom tijestu
Opis
Ukusno i sočno jelo za sve uzraste. Može poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, uz salate ili umake.
Sastojci
Priprema
Riblje filete narežite na 3 do 4 cm duge komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom, soli i začinima za ribu po želji.
Pivsko tijesto pripremite na sljedeći način: brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta mirovati.
Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto.
Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto što bolje prianjalo uz ribu.
Zatim vilicom svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo, izvadite ribu na upijajući papir.
Pripremljenu ribu poslužite odmah, još vruću, s ploškama limuna, domaćim umakom od vrhnja ili remuladnim umakom i salatom po želji.
Kako bi tijesto za ribu bilo što rahlije, važno je dodati snijeg tek prije samog prženja.
Ovo pivsko tijesto sadrži veću količinu bjelanaca, što sprječava upijanje masnoće prilikom prženja.
Sastojci
Upute
Riblje filete narežite na 3 do 4 cm duge komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom, soli i začinima za ribu po želji.
Pivsko tijesto pripremite na sljedeći način: brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta mirovati.
Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto.
Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto što bolje prianjalo uz ribu.
Zatim vilicom svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo, izvadite ribu na upijajući papir.
Pripremljenu ribu poslužite odmah, još vruću, s ploškama limuna, domaćim umakom od vrhnja ili remuladnim umakom i salatom po želji.
Kako bi tijesto za ribu bilo što rahlije, važno je dodati snijeg tek prije samog prženja.
Ovo pivsko tijesto sadrži veću količinu bjelanaca, što sprječava upijanje masnoće prilikom prženja.