Lagani riblji file
Opis
Lagan i slastan ručak za svako doba godine.
Sastojci
Priprema
Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom.
Operite tikvice, očistite i narežite na kockice. Blanširajte ih u kipućoj vodi oko 2 minute, a potom ocijedite. Prerežite rajčice.
Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, preostalim sokom od limuna, solju, paprom i rajčicama.
Ugrijte suncokretovo ulje u teflonskoj tavi pa pržite filete sa svake strane oko 4 minute. Operite peršin, protresite i
grubo usitnite listove. Poslužite ribu na tanjurima.
Mješavinu s povrćem kratko ugrijte u masnoći od prženja te poslužite. Pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz kuhani krupir.
Poslužite uz povrće po volji, tikvice, paprike, luk, rajčicu, grah, kukuruz i krumpir.
Sastojci
Upute
Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom.
Operite tikvice, očistite i narežite na kockice. Blanširajte ih u kipućoj vodi oko 2 minute, a potom ocijedite. Prerežite rajčice.
Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, preostalim sokom od limuna, solju, paprom i rajčicama.
Ugrijte suncokretovo ulje u teflonskoj tavi pa pržite filete sa svake strane oko 4 minute. Operite peršin, protresite i
grubo usitnite listove. Poslužite ribu na tanjurima.
Mješavinu s povrćem kratko ugrijte u masnoći od prženja te poslužite. Pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz kuhani krupir.
Poslužite uz povrće po volji, tikvice, paprike, luk, rajčicu, grah, kukuruz i krumpir.