Filet oslića s pireom od graška
Opis
Jednostavan ručak sa filetom oslića kojeg svi vole.
Sastojci
Priprema
Filete oslića posušite papirnatim ručnikom. Posolite ih. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa ispecite filete na srednje jakoj vatri oko pet minuta.
Pred kraj pečenja, u tavu dodajte žlicu maslaca i čim se rastopi, polijevajte filete mješavinom maslinova ulja i maslaca iz tave.
U loncu zagrijte vodu, kada proključa dodajte pola žličice soli i grašak. Kuhajte 8 do 10 minuta. Ocijedite grašak.
Napomena: ako želite da grašak zadrži jarku zelenu boju, uronite ga kratko u ledenu vodu, no ukoliko želite da vam pire ostane topao, preskočite ovaj korak.
Nasjeckajte grašak u blenderu ili sjecakalici (sačuvajte nekoliko cijelih zrna graška za završno ukrašavanje), dodajte limunov sok, limunovu koricu, sol, maslinovo ulje i svježu mentu. Dodajte i zamješajte u pire. Začinite prema želji.
Pire ukrasite zrnima koja ste prethodno sačuvali, dodajte ribu i sve prelijte s još malo maslinova ulja ili sa svježim paprom.
Sastojci
Upute
Filete oslića posušite papirnatim ručnikom. Posolite ih. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa ispecite filete na srednje jakoj vatri oko pet minuta.
Pred kraj pečenja, u tavu dodajte žlicu maslaca i čim se rastopi, polijevajte filete mješavinom maslinova ulja i maslaca iz tave.
U loncu zagrijte vodu, kada proključa dodajte pola žličice soli i grašak. Kuhajte 8 do 10 minuta. Ocijedite grašak.
Napomena: ako želite da grašak zadrži jarku zelenu boju, uronite ga kratko u ledenu vodu, no ukoliko želite da vam pire ostane topao, preskočite ovaj korak.
Nasjeckajte grašak u blenderu ili sjecakalici (sačuvajte nekoliko cijelih zrna graška za završno ukrašavanje), dodajte limunov sok, limunovu koricu, sol, maslinovo ulje i svježu mentu. Dodajte i zamješajte u pire. Začinite prema želji.
Pire ukrasite zrnima koja ste prethodno sačuvali, dodajte ribu i sve prelijte s još malo maslinova ulja ili sa svježim paprom.