Riblji fileti u pivskom tijestu

Riblji fileti u pivskom tijestu

Vrijeme pripreme40 minTežina pripremeJednostavna

Opis

Ukusno i sočno jelo za sve uzraste. Može poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, uz salate ili umake.

Sastojci

Riba
 800 g filete od oslića ili po vašem izboru
Pivsko tijesto
 250 g brašna
 200 ml piva
 2 jaja
 2 bjelanjka
 sol
Ostalo
 limunov sok
 sol
 crni papar mljeveni
 ulje za prženje
 začini po želji

Priprema

Priprema
1

Riblje filete narežite na 3 do 4 cm duge komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom, soli i začinima za ribu po želji.

2

Pivsko tijesto pripremite na sljedeći način: brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta mirovati.

3

Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto.

4

Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto što bolje prianjalo uz ribu.

5

Zatim vilicom svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo, izvadite ribu na upijajući papir.

Posluživanje
6

Pripremljenu ribu poslužite odmah, još vruću, s ploškama limuna, domaćim umakom od vrhnja ili remuladnim umakom i salatom po želji.

Savjet
7

Kako bi tijesto za ribu bilo što rahlije, važno je dodati snijeg tek prije samog prženja.
Ovo pivsko tijesto sadrži veću količinu bjelanaca, što sprječava upijanje masnoće prilikom prženja.

Sastojci

Riba
 800 g filete od oslića ili po vašem izboru
Pivsko tijesto
 250 g brašna
 200 ml piva
 2 jaja
 2 bjelanjka
 sol
Ostalo
 limunov sok
 sol
 crni papar mljeveni
 ulje za prženje
 začini po želji

Upute

Priprema
1

Riblje filete narežite na 3 do 4 cm duge komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom, soli i začinima za ribu po želji.

2

Pivsko tijesto pripremite na sljedeći način: brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta mirovati.

3

Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto.

4

Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto što bolje prianjalo uz ribu.

5

Zatim vilicom svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo, izvadite ribu na upijajući papir.

Posluživanje
6

Pripremljenu ribu poslužite odmah, još vruću, s ploškama limuna, domaćim umakom od vrhnja ili remuladnim umakom i salatom po želji.

Savjet
7

Kako bi tijesto za ribu bilo što rahlije, važno je dodati snijeg tek prije samog prženja.
Ovo pivsko tijesto sadrži veću količinu bjelanaca, što sprječava upijanje masnoće prilikom prženja.

Riblji fileti u pivskom tijestu