Lagani riblji file

Lagani riblji file

Vrijeme pripreme20 minTežina pripremeJednostavna

Opis

Lagan i slastan ručak za svako doba godine.

Sastojci

Riba
 4 ploške fileta morske ribe po želji (losos, oslić ...)
Povrće
 2 tikvice
 8 cherry rajčica
 3 grančice peršina
Ostalo
 4 žlice soka od limuna
 3 žlice maslinova ulja
 2 žlice suncokretova ulja
 sol
 papar

Priprema

1

Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom.

2

Operite tikvice, očistite i narežite na kockice. Blanširajte ih u kipućoj vodi oko 2 minute, a potom ocijedite. Prerežite rajčice.

3

Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, preostalim sokom od limuna, solju, paprom i rajčicama.

4

Ugrijte suncokretovo ulje u teflonskoj tavi pa pržite filete sa svake strane oko 4 minute. Operite peršin, protresite i
grubo usitnite listove. Poslužite ribu na tanjurima.

5

Mješavinu s povrćem kratko ugrijte u masnoći od prženja te poslužite. Pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz kuhani krupir.

Prijedlog za serviranje
6

Poslužite uz povrće po volji, tikvice, paprike, luk, rajčicu, grah, kukuruz i krumpir.

Sastojci

Riba
 4 ploške fileta morske ribe po želji (losos, oslić ...)
Povrće
 2 tikvice
 8 cherry rajčica
 3 grančice peršina
Ostalo
 4 žlice soka od limuna
 3 žlice maslinova ulja
 2 žlice suncokretova ulja
 sol
 papar

Upute

1

Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom.

2

Operite tikvice, očistite i narežite na kockice. Blanširajte ih u kipućoj vodi oko 2 minute, a potom ocijedite. Prerežite rajčice.

3

Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, preostalim sokom od limuna, solju, paprom i rajčicama.

4

Ugrijte suncokretovo ulje u teflonskoj tavi pa pržite filete sa svake strane oko 4 minute. Operite peršin, protresite i
grubo usitnite listove. Poslužite ribu na tanjurima.

5

Mješavinu s povrćem kratko ugrijte u masnoći od prženja te poslužite. Pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz kuhani krupir.

Prijedlog za serviranje
6

Poslužite uz povrće po volji, tikvice, paprike, luk, rajčicu, grah, kukuruz i krumpir.

Lagani riblji file