Filet oslića s pireom od graška

Filet oslića s pireom od graška

Vrijeme pripreme25 minTežina pripremeJednostavna

Opis

Jednostavan ručak sa filetom oslića kojeg svi vole.

Sastojci

Riba
 500 g fileta oslića
 1 žlica maslaca
 Maslinovo ulje
 Sol
Za pire od graška
 450 g graška
 2 žlice soka limuna
 1 žličica korice limuna
 ½ žličice soli
 60 ml maslinovog ulja
 10 ak listića svježe mente

Priprema

Priprema
1

Filete oslića posušite papirnatim ručnikom. Posolite ih. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa ispecite filete na srednje jakoj vatri oko pet minuta.

2

Pred kraj pečenja, u tavu dodajte žlicu maslaca i čim se rastopi, polijevajte filete mješavinom maslinova ulja i maslaca iz tave.

3

U loncu zagrijte vodu, kada proključa dodajte pola žličice soli i grašak. Kuhajte 8 do 10 minuta. Ocijedite grašak.
Napomena: ako želite da grašak zadrži jarku zelenu boju, uronite ga kratko u ledenu vodu, no ukoliko želite da vam pire ostane topao, preskočite ovaj korak.

4

Nasjeckajte grašak u blenderu ili sjecakalici (sačuvajte nekoliko cijelih zrna graška za završno ukrašavanje), dodajte limunov sok, limunovu koricu, sol, maslinovo ulje i svježu mentu. Dodajte i zamješajte u pire. Začinite prema želji.

5

Pire ukrasite zrnima koja ste prethodno sačuvali, dodajte ribu i sve prelijte s još malo maslinova ulja ili sa svježim paprom.

Sastojci

Riba
 500 g fileta oslića
 1 žlica maslaca
 Maslinovo ulje
 Sol
Za pire od graška
 450 g graška
 2 žlice soka limuna
 1 žličica korice limuna
 ½ žličice soli
 60 ml maslinovog ulja
 10 ak listića svježe mente

Upute

Priprema
1

Filete oslića posušite papirnatim ručnikom. Posolite ih. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa ispecite filete na srednje jakoj vatri oko pet minuta.

2

Pred kraj pečenja, u tavu dodajte žlicu maslaca i čim se rastopi, polijevajte filete mješavinom maslinova ulja i maslaca iz tave.

3

U loncu zagrijte vodu, kada proključa dodajte pola žličice soli i grašak. Kuhajte 8 do 10 minuta. Ocijedite grašak.
Napomena: ako želite da grašak zadrži jarku zelenu boju, uronite ga kratko u ledenu vodu, no ukoliko želite da vam pire ostane topao, preskočite ovaj korak.

4

Nasjeckajte grašak u blenderu ili sjecakalici (sačuvajte nekoliko cijelih zrna graška za završno ukrašavanje), dodajte limunov sok, limunovu koricu, sol, maslinovo ulje i svježu mentu. Dodajte i zamješajte u pire. Začinite prema želji.

5

Pire ukrasite zrnima koja ste prethodno sačuvali, dodajte ribu i sve prelijte s još malo maslinova ulja ili sa svježim paprom.

Filet oslića s pireom od graška